...er is maar 1 Mij en dat ben jij!!

Hoop verlener

 

Je maakt een afspraak via de mail of je belt me.
Tijdens dit eerste gesprek zal ik je deze vragen stellen.

Daarna zullen we een afspraak maken wanneer je dat graag wilt. 
Dat kan bij mij in mijn praktijk maar ik kan ook ergens anders afspreken wanneer je dat fijner vind. Bijvoorbeeld bij je thuis of we maken een wandeling of we gaan even ergens zitten, we doen datgene wat bij jou past. Daar kan je misschien van te voren alvast over nadenken. 
Mijn eerste aanbod zal vaak bestaan uit een aantal opeenvolgende sessies. 
Voor deze sessies maken we meteen de afspraken. Ik plan er graag telkens een week tussen omdat het ook goed is om de opgedane ervaringen rustig te kunnen verwerken. 
Het aantal sessies is in eerste instantie 6x maar we kunnen samen na de derde sessie vaak al constateren of 6x genoeg zal zijn of dat er een langer traject nodig zal zijn.

Voor de betaling van de kosten kan je vooraf navraag doen bij je gemeente. Mogelijk valt je vraag onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en kun je daar gebruik van maken. Ik bied vooral individuele begeleiding op het gebied van het vergroten van de zelfredzaamheid en het preventief voorkomen van ernstige problemen. Het kan ook voorkomen dat je vraag te maken heeft met opvoedvragen. Dan zou je voor de kosten mogelijk ook een beroep kunnen doen bij het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin). Door mijn SKJ-registratie (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) ben ik daarvoor bevoegd. Ik heb een HBO (Social Work) opleiding en ben geregistreerd bij het Registerplein in de beroepsgroep Maatschappelijk Werk.

Wat kun je van mij verwachten?
Mijn werkwijze is niet alledaags. 
Ik maak heel graag gebruik van het visueel maken van het gesprek. Dit zal vooral gebeuren door middel van poppetjes, tekeningen, puzzels en spelletjes. 
De instrumenten die ik gebruik zijn allemaal terug te herleiden naar de methodieken ‘Krachtgericht werken’ en ‘Oplossingsgericht werken’. Ik ben getraind in ‘contextueel werken’ en zet graag mijn playmobiel in om de gesprekken te voeren. Daarnaast ben ik getraind in het werken met het DISC-profiel wat inzicht geeft in menselijke gedragingen en de effecten daarvan.

Sarie Stouwdam
Hoop Verlener

Jeugdprofessional

info@1mij.nl